Hoe het begon...

De vereniging is op 1 juni 1961 opgericht en vernoemd naar Patricius Cramer (* 14-4-1888 - † 15-4-1955), destijds pastoor van de parochiekerk in Pey. In de Houtstraat in Pey is nog een borstbeeld te zien, gemaakt in 2005 door Joop Utens.

Sportvereniging Patrick (S.V. Patrick) was van origine een gymnastiek- vereniging waar aan het einde van de training werd gevolleybald. Als snel werd alleen maar gevolleybald en werd deelgenomen aan mixwedstrijden op recreanten niveau. De vereniging groeide en er kwam bredere belangstelling voor handbal, zwemmen, basketbal, badminton en tafeltennis. Elke tak van sport had een eigen bestuur, maar financieel onder de vlag van de omni-vereniging Patrick. Naderhand ging elke afdeling autonoom functioneren en werd elke tak van sport onder een eigen vereniging ondergebracht. Zo ook Volleybalvereniging V.C. Patrick.

Meer dan 30 jaar geleden is, voornamelijk op initiatief en met grote inspanning van de handbal- en volleybalclub Patrick de sporthal in Echt gebouwd. Rond die tijd werden ook een aantal volleybaldistricten door de NeVoBo samengevoegd en was er veel promotie op scholen. Bijna elk dorp had zijn eigen club. Door de vergroting van de districten promoveerde de club jaar na jaar omdat men steeds in de bovenste regionen eindigde. Het hoogtepunt bij de heren was het kampioenschap in de promotieklasse en promotie naar de 3e divisie. De dames hebben meer dan 10 jaren promotieklasse gespeeld en daarna veelal eerste klasse.

In de 50 jarige geschiedenis van onze vereniging hebben reeds vele honderden jongens en meisjes, mannen en vrouwen, plezier beleefd aan het volleybalspel.